Nytt år - nye muligheter!

Når vi går inn i ett nytt år, er vi mange som hopper på muligheten til å komme i gang med noe vi har ønsket en stund, og vi slenger oss på trenden! Tanken har vært der lenge, men livet på gård gjør ofte at mange idèer utsettes. Vi har ønsket å starte en blogg, både for å kunne dele hva som skjer og skal skje på gården, men også for å dele tanker, erfaringer og fundere over livets begivenheter. Vi håper dette kan være med på å berike våres tilbud til dere. 

Kort om oss

Nedre Sending Gård eies av Bente Sending, ei driftig dame dere definitivt vil høre mer om. I løpet av året vil hennes datter, Martine Sending, og hennes samboer Pontus Lüttkens ta over gården, og forsøke å både ta vare på og videreutvikle det gården og eiendommen som helhet har å by på. Martine og Pontus har sammen et ønske om å kunne leve av gården, men dog ikke helt på tradisjonelt vis. Begge har i mange år jobbet med å hjelpe andre mennesker til å få en bedre helse, både fysisk og psykisk, og har allerede begynt å ta i bruk gården som en sentral del i dette arbeidet. Hvor veien etter gårdsoverdragelse vil lede, blir spennende å se! 

Våre tilbud

Siden Martine flyttet tilbake til gården sent høsten 2019, har hun startet rideskole på gården. Dette startet med to nabobarn som ønsket å ha litt hest i hverdagen, som raskt økte, og er per dags dato på 28 elever. Rideskole hadde aldri vært en tanke i Martine sitt utdannelsesforløp, men har vist seg å bli en svært meningsfylt sidejobb. 

I tillegg bruker Martine aktivt gården på sin jobb i helsevesenet, der hun har skapt et tilbud som kalles Gårdsgøy! Her tar hun med mennesker med ulik grad av psykisk/fysisk utviklingshemming på variert gårdsarbeid og mye kontakt med dyrene på gården. I tillegg er hun ansatt i kommunen som fritidskontakt og i Kirkens Bymisjon under prosjektet Ny Giv, hvor hun også tar imot mennesker på gården som har stor glede og nytte av både dyrene, gården og miljøet her. 

Pontus flyttet permanent til gården høsten 2022, og har også kommet godt i gang med å utvikle sine tilbud i bygda. Det startet i det små hvor Martine og Pontus testet å kombinere sine tilbud gjennom en rideweekend for voksne, hvor deltakerne red på lange turer, bodde på en seter langt inne i skogen, og samtidig fikk prøve Pontus sin sammensatte treningsform som han kaller Strukturell Trening. Dette viste seg å bli en svært vellykket kombinasjon, og etter forespørsel startet han med separate treningstimer med en ivrig gjeng gjennom Efteløt Idrettslag. Per dags dato har dette blitt til to faste treningsgrupper, hvor den ene suksesshistorien kommer etter den andre. 

Høsten 2023 bestemte Pontus seg for å inngå et samarbeid med Kick Treningssenter i Hvittingfoss, hvor han kan gi mer individuell hjelp og oppfølging. Her tilbyr han både velvære-massasje og effektiv og spesifikk behandling/rehabilitering gjennom nøye utvalgte og gjennomtestede metoder. I tillegg skal han gjennom vinteren tilby skikurs til både barn, ungdom og voksne i Bergerbakken i Hvittingfoss.

Visjon, planer og mål

Slik det ble sagt innledningsvis, er det mye som skal gjøres på en gård og mye som lett kan komme i veien for planer og prosjekter. I første omgang blir det for Martine og Pontus en stor omveltning å skulle drifte og vedlikeholde gården i seg selv. Men, de håper selvsagt at gården skal fortsette å være en plass for flere, det gjelder bare å ikke sette for store delmål, og jobbe systematisk. For å gi dere en smakebit så håper vi at vi i løpet av 2024 kan tilby overnatting i vårt mini-hus-inspirerte stabbur med tilhørende badstue-opplevelser, rideopplevelser i skog og mark for både uerfarne og mer erfarne, skreddersydde opplegg med Strukturell Trening og enten ski- eller hesteopplevelser kombinert, Inn På Tunet, samt kortreist og økologisk mat. 

❆ ❆ ❆

Ellers drømmer vi om flere dyr (høner og geiter står øverst på ønskelisten), et større felleksap og nettverk, at vi skal rekke å både lage utekjøkken, drivhus, badebrygge, gapahuk og samlingsplass i skogen, samt hugge flere trær i skogen som åpner for morsomme nedturer (på ski) og oppturer (på hest)…. Det er som dere skjønner INGEN mangel på idèer, men menneskene, dyrene og vedlikehold vil alltid komme først, og av erfaring kan det fort ta mye av tiden. 

SÅ, vi håper 2024 vil gi oss TID, til å både VÆRE og SKAPE, NYTE og DELE. Vi håper vi kan fortsette å være en gård for ALLE, hvor alle ser sin egen nytteverdi, fordi en gård går virkelig ikke rundt uten et fellesskap. Følg med for å se om vi klarer vårt nyttårsforsett om å holde live i denne bloggen!

Neste
Neste

Da er vi igang med å lage et nettsted for Nedre Sending Gård